SATSE critica que Sanitat discrimina les infermeres de més edat per a treballar en el SAMU

El sindicat ha interposat un recurs d’alçada davant la Conselleria pel barem per accedir a un curs d’infermeria.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

SATSE ha interposat un recurs d'alçada davant la Conselleria de Sanitat contra la convocatòria d'un curs per a obtindre plaça de SAMU, perquè en el barem de mèrits atorga dos punts a qui ha acabat la diplomatura o el grau d'Infermeria en els últims 7 anys.

Segons el parer del Sindicat d'Infermeria, atorgar dos punts més a professionals que van obtindre el títol de grau en 2012 o després d'aquesta data és "clarament inconstitucional" i suposa "una clara discriminació per raó d'edat".

La Conselleria convoca tots els anys el curs Transport Sanitari Medicalitzat per a infermers i infermeres, amb una durada de 126 hores i que és requisit indispensable per a obtindre una plaça d'infermer o infermera de SAMU, per la qual cosa són centenars de professionals els que es presenten anualment a l'examen per a accedir-hi.

Segons SATSE, la convocatòria per a l'edició d'enguany inclou en el barem de mèrits, per primera vegada, un epígraf que assenyala que "per haver acabat la diplomatura o el grau en Infermeria en els últims 7 anys s'atorguen dos punts".

Segons el sindicat, aquest barem "atenta contra l'article 23.2 de la Constitució espanyola, que estableix que tots els ciutadans tenen dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics".

També et pot interessar

stats