Satse adverteix de saturació per la grip en alguns hospitals valencians

El sindicat ha denunciat la "falta de suficients recursos humans i materials per a atendre la creixent demanda assistencial".

Satse adverteix de saturació per la grip en alguns hospitals valencians
Satse adverteix de saturació per la grip en alguns hospitals valencians

Els serveis d'urgència dels hospitals d'Elda, el General d'Alacant; el de la Ribera d'Alzira, i l'Arnau de Vilanova estan patint ja problemes de "saturació i col·lapse" per la "falta de prou recursos humans i materials per a atendre la creixent demanda assistencial motivada per la grip", segons un informe de Satse.

La taxa de grip ha augmentat un 171,5% en la tercera setmana de 2020 a la Comunitat Valenciana en situar-se en 119,5 per 100.000 habitants, segons les dades de la Xarxa Sentinella Sanitària (XSS) publicats en el web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. De les dades registrades es desprén que el 91,70% dels malalts no estaven vacunats.

El sindicat d'infermeria assenyala que els serveis d'urgències de centres d'onze comunitats autònomes estan patint aquests problemes. Per això, ha reclamat a les administracions territorials que adopten les mesures necessàries per a garantir que "tots els centres sanitaris compten amb infermeres i infermers suficients per a oferir la millor atenció possible a ciutadans i pacients". A més, els ha advertit que "el pitjor està encara ha d'arribar".

També et pot interessar

stats