Satse adverteix que la Comunitat Valenciana necessita quasi 20.000 infermers per a assolir la mitjana europea

El sindicat d'infermeria reclama una dotació "adequada" d'aquest col·lectiu a tots els hospitals, centres de salut i altres centres sanitaris i sociosanitaris.

Satse adverteix que la Comunitat Valenciana necessita quasi 20.000 infermers per a assolir la mitjana europea.
Satse adverteix que la Comunitat Valenciana necessita quasi 20.000 infermers per a assolir la mitjana europea. / Europa Press

El sindicat Satse ha demanat una dotació "adequada" d'infermers i infermeres a tots els hospitals, centres de salut i altres centres sanitaris i sociosanitaris que assegure l'establiment d'una ràtio infermer/pacient que garantisca una atenció "segura i de qualitat".

Segons el sindicat, la Comunitat Valenciana necessita un total de 19.951 infermeres i infermers per a igualar, almenys, la mitjana europea, ja que la ràtio d'aquests professionals per mil habitants a la comunitat és de 4,79, mentre que a Europa és 8,8. Per províncies, Alacant és la que menys infermeres té per cada mil habitants (4,08), seguida de Castelló (4,71) i València (5,33).

A l’àmbit nacional, Satse ha indicat que Espanya té un "important dèficit de professionals", ja que compta amb cinc infermeres per cada mil habitants.

Per al sindicat, es tracta d'una realitat que afecta la salut i la seguretat dels ciutadans i professionals i al funcionament del sistema sanitari públic. Per això, pretén que el Congrés dels Diputats debata una iniciativa legislativa popular que garantisca que als centres sanitaris i sociosanitaris hi haja un nombre màxim de pacients per cada infermera o infermer.

Satse insisteix que és "fonamental" que partits polítics i administracions públiques "mostren públicament el seu suport" a l'objectiu de millorar l'atenció i cures als ciutadans, amb "igualtat i equitat" entre comunitats autònomes i províncies.

També et pot interessar

stats