Satisfacció entre les víctimes de l'accident de metro de 2006 pel començament del juí en gener

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, confia que el procés faça justícia amb els responsables.

Satisfacció entre les víctimes de l'accident de metro de 2006 pel començament del juí en gener

Un dia després de saber-se que el juí per l'accident del metro de València de 2006 començarà al gener de 2020, À Punt NTC ha parlat amb el col·lectiu de víctimes, que han acollit amb satisfacció l'anunci. En el sinistre moriren 43 persones i 47 més resultaren ferides de diversa consideració.

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, es mostra confiada que el procediment judicial, que podria durar fins a set mesos, farà justícia amb els huit responsables de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), que s'asseuran a la banqueta dels acusats. 

La previsió és que la vista s'allargue fins al juliol, data en què es commemora el catorzé aniversari de l'accident. “Esperem celebrar-ho d'allò més perquè el juí haja acabat amb la sentència que assenyale la culpabilitat dels càrrecs d'FGV”, ha assenyalat Garrote. Per a ella, la responsabilitat en l'accident està clara: “Són ells els que van decidir no protegir la revolta”, ha afirmat.

Més de tretze anys després de l'accident que va costar la vida a 43 persones i després de molts entrebancs judicials, es començaran a dirimir les possibles responsabilitats penals dels acusats. Més de 260 testimonis passaran pel jutjat número 6 de València amb la intenció de tancar definitivament aquest llarg procés judicial.

Seuran a la banqueta huit exdirectius d'FGV, inclosa l'exgerent Marisa Gracia. S'enfronten a tres anys i set mesos de presó, a més de cinc més d'inhabilitació per un delicte contra els drets dels treballadors, per la mort del maquinista i la interventora del tren, 43 delictes d'homicidi imprudent i 47 de lesions per imprudència.

 

També et pot interessar