Satisfacció entre les víctimes de l'accident de metro de 2006 pel començament del juí en gener

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, confia que el procés faça justícia amb els responsables.

Concentració de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol

Un dia després de saber-se que el juí per l'accident del metro de València de 2006 començarà al gener de 2020, À Punt NTC ha parlat amb el col·lectiu de víctimes, que han acollit amb satisfacció l'anunci. En el sinistre moriren 43 persones i 47 més resultaren ferides de diversa consideració.

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, es mostra confiada que el procediment judicial, que podria durar fins a set mesos, farà justícia amb els huit responsables de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), que s'asseuran a la banqueta dels acusats. 

La previsió és que la vista s'allargue fins al juliol, data en què es commemora el catorzé aniversari de l'accident. “Esperem celebrar-ho d'allò més perquè el juí haja acabat amb la sentència que assenyale la culpabilitat dels càrrecs d'FGV”, ha assenyalat Garrote. Per a ella, la responsabilitat en l'accident està clara: “Són ells els que van decidir no protegir la revolta”, ha afirmat.

Més de tretze anys després de l'accident que va costar la vida a 43 persones i després de molts entrebancs judicials, es començaran a dirimir les possibles responsabilitats penals dels acusats. Més de 260 testimonis passaran pel jutjat número 6 de València amb la intenció de tancar definitivament aquest llarg procés judicial.

Seuran a la banqueta huit exdirectius d'FGV, inclosa l'exgerent Marisa Gracia. S'enfronten a tres anys i set mesos de presó, a més de cinc més d'inhabilitació per un delicte contra els drets dels treballadors, per la mort del maquinista i la interventora del tren, 43 delictes d'homicidi imprudent i 47 de lesions per imprudència.

 

També et pot interessar

stats