La Sareb retira les denúncies contra vint famílies de Riba-roja de Túria amenaçades de ser expulsades

La societat, propietària de l’edifici, volia fer fora els residents, a pesar que tenien la documentació que acreditava la validesa dels contractes de lloguer.

Edifici de Riba-roja de Túria, propietat de la Sareb, on viuen les famílies afectades
Edifici de Riba-roja de Túria, propietat de la Sareb, on viuen les famílies afectades / Ajuntament de Riba-roja de Túria

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, Sareb, retirarà totes les denúncies interposades contra vint famílies de Riba-roja de Túria, amenaçades de ser expulsades de les seues vivendes. Així ho ha anunciat l’alcalde del municipi, Robert Raga.

La decisió afecta el veïnat d'un edifici d’aquesta població que, malgrat aportar tota la documentació que acredita la suposada validesa els seus contractes de lloguer, estaven pendents de l’acte del jutge després de la denúncia de la pròpia empresa propietària de l'edifici, que els exigia abandonar els habitatges, segons han informat fonts municipals.

L'alcalde ha qualificat de "molt bon senyal" el gest de l'empresa i ha insistit que l'Ajuntament, amb la Conselleria d’Habitatge, continuarà “treballant en les negociacions perquè es normalitze la relació i s'aconseguisca una solució definitiva” per al veïnat afectat.

"La situació està sent prou complicada per la crisi sanitària com per a, a més, deixar al carrer famílies que tenen al corrent tots els pagaments i compleixen amb les seues obligacions", ha explicat Raga.

Per la seua banda, el conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha explicat que el seu departament ha estat negociant amb la direcció de Responsabilitat Social de la Sareb perquè renove els contractes de lloguer que venceran pròximament a Torrent, Alfafar i Riba-roja de Túria. Segons Martínez Dalmau, "les persones han de poder viure tranquil·les a les seues cases, perquè és inoportú haver de buscar alternatives residencials en plena pandèmia”.

També et pot interessar

stats