Santa Pola tanca també totes les platges al bany

El litoral del sud d'Alacant, afectat per la presència de la caravel·la portuguesa.

Bandera roja a la platja de l'Albufereta d'Alacant
Bandera roja a la platja de l'Albufereta d'Alacant

Tota la costa de Santa Pola també s'ha tancat al bany per precaució aquest diumenge. En platges com la de Llevant, la platja Llisa, la platja Gran o a les cales de Santiago Bernabeu oneja la bandera roja. També s'ha hissat la distintiva de meduses, davant la possible presència d'exemplars de caravel.la portuguesa, una espècie prou tòxica per a l'ésser humà.

A Torrevella la prohibició de banyar-se afecta tota la platja de la Mata. A la resta del litoral del municipi oneja la bandera groga en platges com la del Cura, la de Los Náufragos i la de Los Locos. També s'hi ha col·locat la bandera específica de meduses.   

I a Elx, la regidora de Turisme Mireia Mollà, ha informat que ahir de vesprada es va localitzar una caravel.la portuguesa morta en l’arena entre la platja de l’Altet i la d’Arenals, per la qual cosa estes dues platges i la del Carabassí continuaran tancades tot el dia de hui. La del Pinet, la Marina i el Rebollo han estat obertes al bany. 

També ahir es van localitzar dos exemplars de caravel.la a la platja de l’Horta del Campello, l’antiga Mutxavista, als quals se n’han de sumar dos més trobats a l’espigó de la platja del Carrer la Mar, segons ha detallat l’alcalde del Campello Benjamí Soler.  A més, aficionats a la nàutica han enviat a l’ajuntament campeller fotos de caravel.les vistes en la mar, prop de la costa. La bandera roja oneja en tota la costa del Campello on està prohibit banyar-se tant en platges com en cales. 

L'Ajuntament d'Oriola, a través de Twitter, ha assenyalat que s'han trobat dues caravel·les a la mar a la platja de la Caleta. El consistori demana "extremar la precaució" perquè la picada pot ser perillosa. 

Una caravel·la, al Postiguet

L'Ajuntament d'Alacant ha informat que l'empresa encarregada de salvament i socorrisme ha localitzat aquest matí a la platja del Postiguet un exemplar de caravel·la portuguesa. S'ha retirat i s'ha decidit mantindre la platja oberta al bany. 

Tant la platja del Postiguet com la de Sant Joan, es reobriren dissabte. Aquest matí, hi ha hagut moments de desconcert i desinformació entre els ciutadans, perquè en uns trams de la platja de Sant Joan onejava la bandera verda i en altres la roja. El consistori, en un comunicat, explica que la platja "està dividida en dues zones, la 1 i la 2". Una de les zones té contracte de salvament i socorrisme des d'ahir, però l'altra no (no s'ha especificat quina és). En la que no hi ha contracte oneja la bandera roja i en la que sí que n'hi ha, la verda. Una situació que ha causat contrarietat entre els usuaris d'aquest concorregut i famós arenal, ja que, a més, està a tocar amb la campellera platja de l'Horta, tancada al bany i on ahir es trobaren dues caravel·les. 

Tancades i amb bandera roja continuen l'Albufereta, el cap de l'Horta i Urbanova (en cap d'elles encara ha entrat en funcionament el servei de salvament i socorrisme).

També et pot interessar

stats