Santa Pola premia la tasca humanitària del pesquer Nuestra Madre Loreto

L’Ajuntament del municipi distingeix amb insígnies la tripulació del vaixell, que va rescatar 12 migrants en aigües de Líbia.

Santa Pola premia la tasca humanitària del pesquer Nuestra Madre Loreto

L’Ajuntament de Santa Pola, al Baix Vinalopó, ret homenatge aquest divendres la tripulació del pesquer Nuestra Madre Loreto, que va rescatar a finals de novembre 12 persones migrants que fugien d’una patrullera davant la costa de Líbia. El consistori els distingeix així per la seua labor humanitària amb insígnies de plata i, a més, impulsarà una proposta perquè reben l’Alta Distinció de la Generalitat i la Medalla al Mèrit en el Treball. 

Els mariners del Nuestra Madre Loreto ja han sigut rebuts en el consistori per l'alcaldessa, Yolanda Seva. Rodejats de gent que els ha rebut com uns herois, han viscut un emotiu moment d'abraçades i retrobament. 

A banda de les insígnies de plata, Santa Pola entrega a la tripulació del pesquer un quadre commemoratiu que trasllada l'orgull, la gratitud i l'estima del veïnat de la localitat. El pergamí amb la inscripció viatjarà, ja per sempre, a bord del Nuestra Madre Loreto. 

El vaixell va salpar del port de Santa Pola al mes octubre per a fer la campanya de la gambeta, i enmig de la nit es trobaren amb un rescat angoixós de 12 migrants que fugien d’una patrullera en aigües de Líbia. El passat 21 de desembre arribà, per fi, a port segur, a casa, posant fi a una travessia farcida de solidaritat i d’exemple

També et pot interessar