Sant Vicent del Raspeig vota si una dona pot ostentar la capitania dels Moros i Cristians

Els Navarresos necessiten obtindre 97 suports d'un total de 145 en l'assemblea de la Federació de Comparses d'aquest diumenge.

Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig
Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig / Europa Press

Aquest diumenge, l'assemblea de festers dels Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig decidirà si accepta la proposta de la Filà Navarresos perquè una dona ostente, per primera vegada, la capitania del bàndol cristià de les festes de 2019. La comparsa necessita dos terços del total dels vots, 97 suports dels 145, i els membres reconeixen que serà molt difícil que tire avant. 

La comparsa defén que la proposta compleix els estatuts i que, per tant, no cal arribar a una votació. Per la seua banda, Ruth Céspedes, la secretària general de la Federació de Comparses, ha dit en Les notícies del matí que és una proposta legítima però que ha de ser votada en el màxim òrgan de govern i representació. 

El malestar generat per la proposta dels Navarresos, que ha dividit els festers, ha creat un corrent en defensa de la figura de l'abanderada, el càrrec femení junt amb el capità. Per a reivindicar el seu paper se celebra, aquest dissabte, la I Trobada d'Abanderades de Sant Vicent. 

També et pot interessar

stats