Sanitat xifra en 19 els intoxicats al restaurant de València on va morir una dona

La conselleria ha enviat les mostres a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè determine les causes i ha demanat prudència.

VÍDEO | Sanitat xifra en 19 els intoxicats al restaurant de València on va morir una dona

La Conselleria de Sanitat ha xifrat en un total de 19 els comensals intoxicats després d'haver dinat al restaurant El Riff de València, investigat per la mort d'una clienta, una xifra que inclou la finada, de 46 anys, el marit i el fill, de 12.

Segons aquest balanç del servei d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, des d'aquest departament enquesten les persones que van menjar al restaurant els tres dies previs a dissabte passat.

Fins ara, són 49 els enquestats, 19 dels quals es confirmen com a casos, d'acord amb la Conselleria. Tots van menjar al local entre els dies 13 i 16 de febrer i presenten una clínica coincident amb diarrea i vòmits d'aproximadament 24 hores d'evolució. La simptomatologia és lleu i amb bona evolució.

La conselleria investiga la mort d'una dona després de dinar en el restaurant Riff de València. El brot es va declarar el dia 17 diumenge amb tres casos d'una mateixa família a València, tot i que els malalts van mostrar símptomes el dia 16 de febrer, dissabte de vesprada, amb vòmits i diarrea. Dos d'ells, pare i fill de 12 anys, van presentar una evolució bona amb recuperació. El tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir la matinada del dissabte al diumenge al seu domicili.

El restaurant romandrà tancat durant el temps que duren les actuacions de Sanitat Pública per a recollir mostres i practicar les inspeccions necessàries amb l'objectiu d'esbrinar la causa de les intoxicacions.

Preguntada si també s'investigarà els proveïdors d'aliments, la consellera ha indicat que això haurà de determinar-se a partir de l'informe de toxicologia.

Sobre si s'ha d'acudir a la justícia per a determinar les responsabilitats, ha assenyalat que de moment és difícil determinar-ho i ha assegurat que des de Salut Pública s'està fent tot el que es pot fer. 

El Riff cancel·la els sopars del festival València Culinary 

El xef amb una estrela Michelin, Bernd H. Knöller, ha cancel·lat els sopars especials que tenia programats per a la setmana vinent amb motiu del València Culinary Festival.

“A l’espera del resultat de les proves de Sanitat, cancel·lem els sopars del 26 i 27 de febrer amb Richard Rauch, per la proximitat de les dates. Us anirem informant respecte de la resta de la nostra participació en el festival”, ha dit el xef a través de Twitter.

Aquest festival gastronòmic, que arriba a la tercera edició, se celebrarà del 25 de febrer al 10 de març i, entre moltes activitats, hi havia previst un menú a quatre mans al Riff entre el seu xef i el titular del restaurant austríac Steira Wirt, Richard Rauch, que tenia un preu de 105 euros.

També et pot interessar

stats