Sanitat vacunarà tot el personal sanitari de la pública i privada a la Comunitat Valenciana

La campanya comença el 5 d’octubre amb Pfizer adaptada a les noves variants

Diverses dones reben la vacuna contra la covid-19
Diverses persones reben la vacuna contra la covid-19 / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública vacunarà amb la nova dosi contra la covid a tot el personal dels centres sanitaris públics i privats a la Comunitat Valenciana. La campanya de vacunació comença dimecres dia 5 d’octubre amb Pfizer, adaptada als nous ceps d’òmicron i altres variants incipients. La inoculació serà en el lloc de treball de cada professional sanitari, sempre que aquest estiga adaptat per a poder realitzar la vacunació.

Així ho ha anunciat divendres el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, durant una visita a l’Hospital Doctor Balmis d’Alacant. 

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) ha recordat que des de Sanitat es recomana l'administració d'una dosi de record a tot el personal dels centres, serveis i establiments sanitaris, tant d'atenció primària com hospitalària, pública i privada. També a persones que treballen en serveis d'emergències sanitàries, en contacte amb pacients, i el personal de residències de persones majors i amb discapacitat.

Quant a les residències de majors i els professionals sociosanitaris, la Conselleria ha administrat ja la dosi corresponent a uns 2.000 treballadors i 6.000 residents. "Hem posat més de 8.000 vacunes en residències", ha detallat el conseller.

El dia 17 d’octubre, Sanitat començarà amb la doble vacunació de covid i grip, sempre que hi haja disponibilitat de dosis. Mínguez ha explicat que, sobretot, s’incidirà en la població infantil i al tram d’entre 20 i 40 anys, aquells grups amb major tendència a disminuir el percentatge de vacunació.

A més, i com a novetat, a partir d'aquest dissabte també arranca la vacunació del virus del papil·loma humà en xiquets de 12 anys.

Mascaretes obligatòries al transport públic

D'altra banda, el conseller de Sanitat ha aprofitat per a recalcar que continua sent obligatori l'ús de mascaretes al transport públic. Segons Mínguez, la ponència de vacunes manté aquesta mesura, si bé algunes CCAA han sol·licitat una reunió per a accelerar la decisió de l'eliminació.

També et pot interessar

stats