Sanitat Universal reforça les mesures d'ajuda psicològica als professionals

Durant el mes de febrer els equips de suport psicològic s'incrementaran en 40 professionals.

Sanitaris en una UCI de l'hospital Clínic de València
Sanitaris en una UCI de l'hospital Clínic de València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reorganitzat i reforçat les mesures de suport psicològic preparades i impulsades per les unitats de salut mental en tots els departaments de salut durant la primera onada de la pandèmia.

Segons la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García Layunta: “Som conscients de la situació i, per això, volem posar tots els recursos a la disposició dels professionals que ho necessiten”, ja que “aquests programes i accions no s'han arribat a desactivar durant els mesos d'estiu i continuen estant a disposició dels professionals”.

D'aquesta manera, per la situació d'estrés i ansietat que refereixen els professionals per la magnitud i durada de la pandèmia, Sanitat Univesal ha reforçat les accions i els programes de suport, tant en atenció primària com als hospitals. Aquestes accions inclouen des de facilitar telèfons de contacte i adreces de correu electrònic per a sol·licitar suport directe oferit per un professional, a intervencions directes i de seguiment individual en alguns casos en les àrees Covid, o grups en línia per al maneig de l'estrés, a més de cartelleria i difusió de documents i infografies sobre autocura i regulació emocional. Així mateix, en la situació actual de pandèmia, s'incrementarà l'esforç de difusió i accés perquè puguen ser utilitzats per tots els professionals de la sanitat que ho requerisquen.

En aquest sentit, la directora general de recursos humans, Carmen López Delgado, indica que durant el mes de febrer els equips de suport psicològic s'incrementaran en 40 professionals, que juntament amb els 82 que van ser contractats anteriorment, “suposen un reforç per a promoure una adequada protecció de la salut del personal que integra el sistema sanitari valencià”.

D'altra banda, l'Oficina de Salut Mental de la conselleria ressalta el compromís dels professionals de la xarxa pública d'atenció a la salut mental que desenvolupen aquests programes. “Mostren un elevat nivell d'iniciativa i creativitat. Sabent adaptar-se a unes circumstàncies que ens eren desconegudes i sense deixar d'atendre la demanda que ja tenen els serveis. Quan tot això passe, mantindre la cura i el suport als professionals hauria de ser un dels grans aprenentatges d'aquesta pandèmia”, s’assegura.

També et pot interessar

stats