Sanitat Universal proposa augmentar els salaris per a incentivar la cobertura de places SAMU

El nou plec d'emergències permetrà incorporà set vehicles més de Suport Vital Bàsic augmentar a 24 hores l'horari de 16 ambulàncies

Imatge d'arxiu d'un SAMU
Una unitat del SAMU en una imatge d'arxiu / GVA

Sanitat Universal ha traslladat els sindicats una proposta de millores salarials i de condicions de treball per a incentivar la cobertura de places SAMU i la millora del Servei d'Emergències Sanitàries (SES) de la Comunitat Valenciana. La iniciativa l'ha presentada La directora general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Mariam García Layunta, i la directora general de Recursos Humans, Carmen López de la Taula Sectorial què reuneix els representants de l'administració i de les organitzacions sindicals.

El departament que dirigeix el conseller Miguel Mínguez proposa augmentar les retribucions dels metges coordinadors dels Centres d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) aplicant-les el complement específic de les prefectures de secció assistencial, i incrementar també la compensació econòmica que reben els metges i infermeres que fan una activitat addicional en el SAMU. D'altra banda, s'obri la possibilitat de dur a terme jornades addicionals en el SES a personal facultatiu i d'infermeria d'altres categories professionals, sempre que tinguen l'habilitació professional suficient.

La conselleria i els representants sindicals s'han emplaçat a una nova reunió a principis de la setmana que ve per a negociar la proposta i un calendari de reunions per a abordar altres qüestions relacionades amb la millora del SES, segons ha informat el departament en un comunicat.

Més ambulàncies en servei de 24 hores

Sanitat Universal ha recordat en la nota que el nou contracte d'ambulàncies que s'adjudicarà d'ací a poc, amb un pressupost de 373 milions d'euros, permetrà augmentar les unitats de transport sanitari i ampliar-ne l'horari d'assistència de moltes. De les 53 unitats actuals de SAMU i Suport Vital Avançat, set ampliaran l'horari de 12 a 24 hores.

D'altra banda, s'incorporen set noves Unitats de Suport Vital Bàsic (tipus B), fins a sumar 109 vehicles, dels quals nou també ampliaran l'horari a 24 hores.

El nou concurs també incorpora 61 nous vehicles de transport sanitari no assistit no urgent, que s'empren per al trasllat de pacients, la qual cosa permetrà a la Comunitat Valenciana disposar de 415 ambulàncies tipus A. 51 d'elles prestaran servei en els diferents Departaments de Salut i 10 seran per a ús exclusiu del SES.

També et pot interessar

stats