Sanitat Universal i els MIR es reuneixen en un nou intent de desencallar el conflicte

Els metges interns residents porten quasi huitanta dies de vaga per a reivindicar millores en les condicions laborals.

Una de les manifestacions que han convocat els MIR valencians durant la vaga indefinida
Una de les manifestacions que han convocat els MIR valencians durant la vaga indefinida / @huelgamircv

La Conselleria de Sanitat Universal es reuneix aquest dimarts amb el comité de la vaga convocada pel sindicat mèdic CESM-CV per a aconseguir millores en el treball dels metges interns residents (MIR). És un nou intent per a desbloquejar un conflicte que està empantanat des del 21 de juliol passat, quan el col·lectiu va començar una vaga indefinida per a reivindicar un millor salari i una jornada laboral i de descansos equiparada a la dels metges adjunts. Han sigut dos mesos marcats pels desacords constants entre la conselleria encapçalada per Ana Barceló i els professionals sanitaris.

La d'aquest dimarts és la quarta reunió entre els dos actors i arriba després de quasi huitanta dies de vaga. El comité de vaga dels metges MIR tornarà a exposar davant de Sanitat Universal les seues reivindicacions per a millorar les seues condicions laborals, després d'altres tres trobades infructuoses que acabaren sense acord. Una situació que el CESM, que exigeix el departament d'Ana Barceló que vaja "amb bona fe" a la trobada, espera que no es repetisca de nou. En cas que no isquen satisfets de la reunió, el comité de vaga adverteix que farà valdre els drets del col·lectiu i empraran "tots els recursos legals" que tinguen "a la mà".

El sindicat mèdic CESM-CV va denunciar davant els tribunals la Conselleria de Sanitat Universal per vulneració del dret fonamental de vaga perquè, després de més d'un mes, seguien sense ser convocats de manera oficial a una reunió amb l'administració autonòmica. L'acusaven d'infringir el dret de llibertat sindical, el de vaga i el de negociació col·lectiva del comité de vaga del personal MIR.

Després de tres reunions amb la conselleria de Barceló sense arribar a cap consens, les dues parts acordaren en una vista de conciliació que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) havia programat el passat 29 de setembre fixar una reunió per a aquest dimarts. El sindicat mèdic va retirar aleshores la demanda judicial presentada contra Sanitat, a canvi que la conselleria els reba dimarts, i s'evità així la celebració del juí. Tot i això, CESM-CV amenaça de presentar-ne una nova si no avancen les negociacions. Preguntada el dilluns, la consellera Barceló no ha volgut fer cap valoració sobre la trobada fixada per a aquest dimarts.

També et pot interessar

stats