Sanitat Universal no investiga la vacuna d'Arturo León perquè estava en la llista de personal

L'exsecretari general de CCOO PV estava inclòs en els llistats de salut i “no podia ser discriminat” per ser alliberat sindical.

Imatge d'arxiu d'Arturo León
Imatge d'arxiu d'Arturo León / À Punt NTC

L'exsecretari general de CCOO PV Arturo León estava inclòs en els llistats de personal elaborats pel departament de salut d'Alacant Hospital General quan va ser vacunat contra la Covid-19 i no consta en aquesta àrea sanitària cap expedient d'investigació sobre aquest tema.

La Conselleria de Sanitat Universal assegura en un document que “els alliberats sindicals de llocs de treball als quals els correspon la vacunació no poden ser discriminats de la mateixa pel fet de ser alliberats sindicals”. En aquest document, la conselleria contesta a un escrit presentat el passat 17 de febrer per Arturo León després de la polèmica sorgida per la seua vacunació sense ser personal sanitari de primera línia que va destapar À Punt, que el va portar a renunciar al seu càrrec sindical.

Segons aquest document, Arturo León “constava en els llistats de personal” elaborats el 22 de desembre de 2020 i el 9 de gener de 2021. León apareix en la categoria de tècnic intermedi de prevenció de riscos laborals, estatutari fix, assenyala la contestació de la Conselleria, que afig que tot el personal que està inclòs en el llistat “té un contracte en actiu”.

“Els alliberats sindicals (article dotze de la Llei orgànica de llibertat sindical) no poden patir cap discriminació en l'ocupació o en les condicions de treball, per tant, en els llistats de personal, apareixen amb la categoria i relació jurídica que els correspon”, assenyala l'escrit.

També et pot interessar

stats