Sanitat Universal es decanta per prorrogar 21 dies més les mesures restrictives de l’oci nocturn

La Confederació Valenciana d'Hoteleria i Turisme proposa ampliar l'horari de tancament de bars i restaurants fins a la una i mitja.

Sanitat Universal es decanta per prorrogar 21 dies més les mesures restrictives de l’oci nocturn
Sanitat Universal es decanta per prorrogar 21 dies més les mesures restrictives de l’oci nocturn

La Conselleria de Sanitat Universal prorrogarà durant tres setmanes més les limitacions per a l’oci nocturn i l’hoteleria, en vigor des del 18 d’agost i que amb la pròrroga actual expiren el pròxim diumenge. La Generalitat podria anunciar la mesura entre aquest divendres i dissabte, segons ha pogut saber À Punt Notícies.

Fonts consultades asseguren que la situació sanitària de la Comunitat Valenciana desaconsella alçar les restriccions, un argument que ja apuntava la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, el passat 24 de setembre per a anunciar una primera pròrroga de les limitacions. Les restriccions en l’oci nocturn, segons explicava la consellera, afavoreixen el control de la pandèmia i estan funcionant.

La pròrroga que entrarà en vigor el pròxim dilluns afectarà l’oci nocturn, que seguirà tancat, l’hoteleria -que haurà de tancar a la una de la matinada, encara que no podrà atendre nous clients una hora abans-, la prohibició de fumar a la via pública, les terrasses i les platges sempre que no es puga respectar una distància mínima de dos metres.

L’hoteleria aposta per ampliar horaris

La pròrroga que prepara Sanitat Universal contrasta amb la petició que ha fet la Confederació Valenciana d'Hoteleria i Turisme, que ha proposat a la Conselleria ampliar l'horari de tancament de bars i restaurants fins a la una i mitja i crear la figura del controlador de sala amb la finalitat d’evitar mesures més dures, com el tancament de l'activitat, que ja ha anunciat Catalunya.

La patronal valenciana considera que les bones dades de la Covid a la Comunitat Valenciana permeten reactivar l'oci nocturn. En la situació actual calculen que un trenta per cent dels negocis hauran tancat a final d'any.

També et pot interessar

stats