Sanitat Universal activa l'alerta per calor alta en més de cent municipis

Es recomana no exposar-s'hi en les hores de més sol, portar roba folgada i evitar begudes alcohòliques

Alerta roja per calor a la Comunitat Valenciana
Alerta roja per calor a la Comunitat Valenciana / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de juliol 2022 - 10:38 Actualitzat: 09 de juliol 2022 - 10:21

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat per a aquest dissabte l'alerta sanitària alta per onada de calor en més d'un centenar de municipis, sobretot ubicats a la part central del territori.

Municipis i riscos actius (sistema de vigilància de temperatures extremes a la Comunitat Valenciana) / Generalitat
Municipis i riscos actius (sistema de vigilància de temperatures extremes a la Comunitat Valenciana) / Generalitat / Generalitat

En concret, les poblacions afectades per aquest avís taronja pertanyen principalment a les comarques de la Ribera Alta, la Safor i la Marina Alta, tot i que algunes són de l'interior de la província de València i del sud de la de Castelló. La llista completa pot consultar-se ací

Com és habitual davant d'episodis de temperatures elevades, Sanitat Universal difon algunes recomanacions per a fer-los front. Entre d'altres, aconsella a la ciutadania no exposar-se en les hores de més sol —entre les 12 i les 16 hores—, vestir-se amb roba lleugera i ampla, protegir-se el cap i evitar les begudes alcohòliques i el menjar abundant. 

Per a diumenge, l'avís s'amplia a pràcticament a tota la Comunitat Valenciana i s'eleva el risc extrem en zones del sud de València i nord d'Alacant.

També et pot interessar

stats