Sanitat tornarà a vacunar contra la meningitis les persones de 12 a 18 anys

Amplia la protecció contra quatre meningococs en aplicació de la nova estratègia de vacunació.

Sanitat tornarà a vacunar contra la meningitis les persones de 12 a 18 anys
Sanitat tornarà a vacunar contra la meningitis les persones de 12 a 18 anys

La Conselleria de Sanitat tornarà a vacunar contra la meningitis a les persones menors d’entre 12 i 18 anys de la Comunitat Valenciana que ja van rebre l’anterior medicació monovalent contra el meningococ C. La realitat epidèmica ha canviat en els últims anys i ha motivat un canvi d’estratègia. Des del primer de maig les persones de 12 anys –la població amb més potencial per al contagi i la transmissió del microorganisme– reben la nova vacuna tetravalent, que els protegeix contra quatre bacteris en alça a la Unió Europea: els menigococs A,B,W i Y. L’objectiu de Sanitat és ampliar aquesta protecció a la població adolescent que ja va ser vacunada. 

Segons han explicat a À Punt Notícies fonts de Sanitat, el 2020 s’oferirà la nova vacuna tetravalent als menors d’entre 18 i 16 anys, començant pels més majors, ja que “com més majors són més fàcil és aconseguir cobertures efectives”. I l’any següent, el 2021, es repetirà el procediment amb les persones que ara tenen entre 13 i 14 anys, amb la qual cosa s’aconseguiria completar la vacunació a tots els perfils de risc que planteja la nova pauta. 

La Conselleria de Sanitat té previst completar la compra de les dosis de medicació necessàries abans que acabe l’any i, a continuació, encetarà una campanya per a informar la població i el personal sanitari mateix. Amb posterioritat activarà els sistemes de captació activa que ofereix el Sistema d’Informació Vacunal, el qual permet identificar les persones que no han rebut una vacuna determinada mitjançant alertes per telèfon, SMS, correu electrònic i correu ordinari. 

També et pot interessar

stats