Sanitat suggereix retardar sis mesos la vacunació del personal sanitari i sociosanitari que ja va superar la Covid-19

El protocol actualitzat del ministeri valora la possibilitat en professionals menors de 55 anys “sense condicions de risc”.

Una professional sanitària rep la vacuna de la Covid-19
Una professional sanitària rep la vacuna de la Covid-19 / Marta Pérez (Efe)

El Ministeri de Sanitat contempla endarrerir fins a sis mesos la vacunació del personal sanitari i sociosanitari menor de 55 anys i “sense condicions de risc” que ja haja superat la malaltia. Així figura en l'actualització del protocol de vacunació, amb data del 21 de gener, que el departament que lidera Carolina Darias va penjar en el web del ministeri el passat dimarts.

El nou protocol justifica aquesta possibilitat en “la situació actual de disponibilitat de dosis i l'evidència que continua apareixent en relació a la duració de la immunitat després de la infecció i la baixa freqüència de casos de reinfecció”. És a dir, considera que la infecció els hauria proporcionat ja immunitat suficient i en conseqüència proposa aplicar les dosis previstes en altres grups de risc, per a compensar el dèficit de vacunes.

Les vacunes ja han immunitzat l'1'5% de la població espanyola

L'objectiu de la campanya de vacunació és aconseguir la immunitat col·lectiva per al 70% de la població abans de la tardor. Un objectiu que ha complicat l'escassetat de dosis, derivada en bona part dels problemes logístics i de producció de les farmacèutiques. Fins aquest dimarts s'havien administrat més 2,1 milions de dosis a Espanya, és a dir, vora el 90% de les que s'han rebut. Però, entre els vacunats poc més de 800.000 han rebut la segona dosi i per tant la immunitat completa, i això representa l'1'5% de la ciutadania.

Les dues maneres d'obtindre anticossos són mitjançant la vacuna o per haver superat el contagi. Espanya ha superat ja els tres milions de positius. Descomptant les més de 63.000 persones mortes pel coronavirus, resultarien les persones que ja haurien generat immunitat contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats