Sanitat revisarà la instrucció que prohibeix estar acompanyada en el part

L’objectiu és incorporar les al·legacions que s’han presentat, “sempre que se salvaguarde la seguretat del contagi de coronavirus”.

Una dona embarassada
Una dona embarassada / Europa Press

La Conselleria de Sanitat revisarà la instrucció remesa a tots els departaments de salut valencians segons el qual es prohibeix a les dones embarassades estar acompanyades a la sala de dilatació i durant el part. L’objectiu és incorporar les al·legacions que s’han presentat, “sempre que se salvaguarde la seguretat del contagi de coronavirus”.

La consellera Ana Barceló ha explicat que s'estan estudiant les queixes presentades contra aquesta instrucció interna, sobretot de comares, i se’ls donarà resposta, previsiblement aquest dimecres.

“Les estem revisant per a veure si tenen cabuda salvaguardant el més important: la protecció de la salut de les gestants, les parelles, els nadons i el personal sanitari, però atenent també al que ens sol·liciten”, ha assenyalat.

La instrucció estableix que les embarassades no podran estar acompanyades a la sala de dilatació ni durant el part per a evitar perill de contagis de coronavirus. No obstant això, la persona que la gestant designe com a portaveu familiar podrà rebre imatges del naixement i del nounat per videoconferència i podrà acompanyar-la a l'habitació mentre dure tot l'ingrés hospitalari.

També et pot interessar

stats