Sanitat retira dos lots d'un medicament per al Parkinson i un d'Omeprazol

Són dos lots de Ropinirol Cinfa 0,25 mg 126 comprimits, i el lot 11072/10/42, amb caducitat al març del 2021, d'Omeprazol.

Interior d'una farmàcia en una imatge d'arxiu
Interior d'una farmàcia en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), dependent del Ministeri de Sanitat, ha ordenat retirar un lot d'Omeprazol i dos lots de comprimits Ropinirol Cinfa 0,25 mil·ligrams.

Aquest últim s'utilitza per al tractament del Parkinson, ja que les persones amb aquesta malaltia tenen baixos nivells de dopamina en algunes parts del cervell i aquest fàrmac té un efecte similar a la dopamina natural, amb què redueix els símptomes de la patologia.

Segons l'Aemps, han procedit a retirar els dos lots de Ropinirol Cinfa 0,25 mg 126 comprimits, perquè han trobat un "resultat fora d'especificacions en l'assaig de valoració en estudis d'estabilitat en curs del medicament". Els lots retirats i la data de caducitat són els següents: lot N002, amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020, la mateixa que l'altre lot, el N003.

En el cas de l'Omeprazol, és el lot 11072/10/42, amb caducitat al març del 2021, i la retirada és perquè s'han obtingut "resultats fora d'especificacions en l'assaig d'identitat".

L'Omeprazol és un inhibidor de la bomba de protons de la superfície de la cèl·lula parietal gàstrica i ajuda a disminuir l'àcid que l'estómac produeix.

També et pot interessar