Sanitat retira audiòfons defectuosos per amplificació danyosa

Es tracta de les pròtesis que foren reparades entre el 14 d'agost i el 5 de setembre per l'empresa GN Hearing Care.

Sanitat retira audiòfons defectuosos per amplificació danyosa
Sanitat retira audiòfons defectuosos per amplificació danyosa
23 d'octubre 2019 - 21:50

El Ministeri de Sanitat ha ordenat retirar del mercat determinats models d'audiòfons de marca Beltone i Resound, ja que un error del programa d'aquests dispositius pot fer amplificacions indesitjables del so resultant. 

Concretament, es tracta de les pròtesis que foren reparades entre el 14 d'agost i el 5 de setembre d'enguany per l'empresa GN Hearing Care, a causa d'una defectuosa captura i restauració de les dades personalitzades d'usuari en l'equalització i amplificació del so d'entrada. Aquesta fallada fa que els audiòfons que hagen estat mal reparats puguen reproduir un so d'eixida amb què l'usuari podria experimentar molèsties per "un guany addicional no intencionat de diferents graus", segons la nota d'avís de l'empresa d'audiopròtesi. 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha demanat a professionals i usuaris que comproven si els audiòfons han sigut reparats entre aquestes dates, perquè deixen d'utilitzar-los i els retornen al respectiu comerç d'audiopròtesis. En cas que siga així, l'audioprotesista contactaria amb GN Hearing Care per a procedir a la devolució dels audiòfons, sense cap cost per als afectats. Per últim, ha facilitat una llista de números de sèrie dels audiòfons defectuosos, i recomana als ciutadans que contacten amb el metge en cas d'experimentar molèsties en l'orella.

També et pot interessar

stats