Sanitat reprén al gener els exàmens de les OPO per a cobrir més d’11.800 places en el sistema sanitari

Aquestes oposicions formen part de les 110 convocatòries de les OPO del 2017, 2018 i estabilització del 2019

Aula d'examinació
Aula d'examen

Durant el mes de gener, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reprendrà els exàmens previstos corresponents a les OPO del 2017, 2018 i estabilització del 2019. Es tracta de les 110 convocatòries que hi ha previstes i que permetran cobrir més d'11.800 places en el sistema públic sanitari.

En aquest sentit, el dia 22 de gener es reprenen els exàmens per a les categories de seguretat alimentària i laboratori (A2-S03-02), tècnic especialista en medicina nuclear i metge o metgessa d'administració sanitària (A1-S02-01). Els exàmens se celebraran a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València.

Així mateix, el pròxim 29 de gener tindrà lloc l'examen de la categoria de zelador per a optar a les 471 places, a la qual s'han inscrit 25.720 aspirants. En concret, es presenten 14.143 persones a la província de València, 8.954 a Alacant i 2.623 a Castelló.

Els exàmens de la categoria de zelador a la província de València tindran lloc al Campus dels Tarongers, Campus de Burjassot i Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València. A més, alguns aspirants s'examinaran en l'edifici de direcció, administració i docència de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

Al mateix temps, se celebraran els exàmens a la Universitat d'Alacant (Sant Vicent del Raspeig) i a la Universitat Jaume I de Castelló.

D'altra banda, durant el mes de febrer, en concret els dies 5 i 12 de febrer, continuaran celebrant-se els exàmens de tretze categories més de l'àmbit sanitari que ja estan convocades, i la data i el lloc d'examen dels quals es poden consultar en aquest enllaç.

Procés d'estabilització d'ocupació

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha publicat els processos selectius que permetran reduir la temporalitat en el sistema sanitari públic i estabilitzar més l'ocupació. El termini per a inscriure's en el concurs de mèrits s'obrirà el pròxim 9 de gener i la inscripció es podrà fer de manera telemàtica a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal.

Es tracta de quasi 10.000 places més, convocades per a dur a terme el procés d'estabilització del personal interí que treballa en la sanitat pública, derivat de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, l'objectiu del qual és situar la taxa d'interinitat per davall del 8% per al conjunt de les administracions públiques.

Per a això, la setmana que ve s'obrirà el termini d'inscripció d'un dels dos processos convocats. El concurs oposició per a les places de naturalesa estructural ocupades de manera temporal o ininterrompudament en els tres anys anteriors a 31 de desembre del 2020 començarà en el moment que ho establisca la convocatòria. D'altra banda, el procés d'estabilització d'ocupació temporal de llarga duració sistemàticament de concurs de mèrits per a places ocupades de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016, o estiguen sent ocupades de manera temporal des de la mateixa data, obri el termini d'inscripció el 9 de gener.

En total, la Conselleria de Sanitat Universal té en marxa processos selectius per a la cobertura de més de 21.000 places en el sistema de salut valencià.

També et pot interessar