Sanitat reparteix les primeres 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca a les comunitats autònomes

La Comunitat Valenciana rep 30.000 dosis més de la vacuna de Pfizer/BioNTech.

Una sanitària rep una de les vacunes contra la Covid-19
Una sanitària rep una de les vacunes contra la Covid-19 / Marta Pérez (Efe)

El govern espanyol inicia aquest dilluns el repartiment de les 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford contra la Covid-19 entre les comunitats i ciutats autònomes; la tercera que s'administrarà al conjunt de l'Estat després de les de Pfizer i Moderna.

El contingent, que va arribar dissabte, és el primer que envia la farmacèutica a Espanya després dels vistiplau a la comercialització per a majors de 18 anys rebut de l'Agència Europea del Medicament (EMA) i l'aprovació de la Comissió Europea. Al llarg del mes de febrer, Espanya té previst rebre un total d'1.810.575 de dosis d'aquesta vacuna, segons ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

A diferència de les anteriors, la vacuna d'AstraZeneca s'administrarà a persones de 18 a 55 anys, tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública, ja que la seua eficàcia no ha sigut prou comprovada en majors d'aquesta edat.

El preparat s'injectarà inicialment a professionals i treballadors sanitaris i sociosanitaris en actiu no inclosos prèviament en els grups 2 i 3 de la campanya de vacunació, els que no estan en primera línia contra la pandèmia. S'administra en dues dosis, amb un interval de 10 a 12 setmanes.

Amb els enviaments previstos d'AstraZeneca, el govern espanyol espera distribuir al llarg del mes de febrer més de quatre milions de dosis de les tres vacunes.

La incorporació del nou fàrmac coincideix amb un moment de lleugera baixada de la incidència acumulada i del ritme de contagis de la tercera onada. Però també amb la preocupació per l'amenaça de noves soques del coronavirus, com la brasilera, de la qual s'ha detectat un primer cas a Madrid, i la constatació per les autoritats sanitàries que la britànica pot ser més greu i letal.

Nova remesa de 30.000 vacunes de Pfizer per a la Comunitat Valenciana

L'aeroport de València ha rebut aquest dilluns una nova càrrega de 30.000 vacunes de la farmacéutica Pfizer des de la ciutat alemanya de Colònia, segons ha informat la delegació del govern espanyol.

Les dosis s'entregaran a la Conselleria de Sanitat Universal per a la distribució al conjunt de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats