Sanitat reforçarà la detecció i el control del coronavirus a les residències

La patronal dels centres de majors va lamentar dilluns la falta d'informació per part de la Conselleria d'Igualtat durant la pandèmia.

Reunió de la consellera Barceló amb representants del sector de residències
Reunió de la consellera Barceló amb representants del sector de residències / Europa Press.

L'endemà de les crítiques de la patronal de les residències, Aerte, al govern valencià per descoordinació i falta d'informació durant la crisi sanitària, la Conselleria de Sanitat Universal s'ha reunit amb els representants d'aquesta i d'altres associacions de residències i centres de majors. Els ha traslladat que es "reforçarà l'establiment i aplicació dels mecanismes que garantisquen la prevenció, la detecció, l'atenció integral i el control de les residències enfront del risc encara existent per la Covid-19".

La consellera Ana Barceló els ha anunciat la creació d'una comissió tècnica per a coordinar tots els assumptes relacionats amb la pandèmia, un òrgan en què també estarà la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

En un comunicat, Sanitat ha assenyalat que les persones majors usuàries de centres de caràcter assistencial es troben en situació de "més vulnerabilitat", perquè el risc d'infecció per la seua edat avançada, patologies de base i convivència en entorns tancats, els fa més fràgils davant les malalties.

Davant d'aquesta situació, la consellera ha traslladat a les associacions de residències que "es mantindran les mesures organitzatives i de coordinació, amb l'objectiu de reduir el risc de contagi, així com tractar de la forma més adequada les persones que patisquen la malaltia".

També et pot interessar

stats