Sanitat reforça les inspeccions per a garantir el compliment de la llei antitabac

Segons l'última enquesta anual sobre tabaquisme, la xifra de persones fumadores ha augmentat un 3% a la Comunitat Valenciana.

Sanitat reforça les inspeccions per a garantir el compliment de la llei antitabac
Sanitat reforça les inspeccions per a garantir el compliment de la llei antitabac

Aquest divendres se celebra el Dia Mundial sense Tabac. Fumar provoca vora 56.000 morts anuals a Espanya. Segons les dades que aquesta setmana ha fet públiques la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, el nombre de persones fumadores ha augmentat un 3% en un any a la Comunitat Valenciana. 

Davant d'aquestes xifres, la Conselleria de Sanitat reforçarà des d'aquest divendres la inspecció per a vetlar per l'estricte compliment de la llei antitabac a la Comunitat Valenciana als establiments de restauració i als centres docents. Els inspectors encarregats de revisar el compliment de la llei rebran el suport de la policia autonòmica i la policia local per a fer aquests controls. 

La Direcció General de Salut Pública ha remés una comunicació en la qual es commina els operadors de restauració al compliment de la prohibició de fumar en bars, restaurants i altres establiments de restauració tancats, així com en terrasses, envelats i reservats que estiguen coberts i envoltats lateralment amb més de dues parets. El subdirector general de Promoció de la Salut de la Conselleria, Joan Quiles, ha explicat a Les notícies del matí  que la ciutadania "ha assumit el compliment de normativa a l'interior dels restaurants", però passa per alt que "les terrasses cobertes o les zones que envolten els centres sanitaris també són zones lliures de fum". 

Pel que fa a l'estrategia de control i prevenció de consum de tabac entre els joves, Quiles ha explicat que han canviat l'enfocament de les campanyes per a evitar que els joves comencen a fumar i les estan centrant en els perills i les conseqüències del consum d'aquesta substància. Un exemple és el concurs europeu "Classes sense fum" en què els estudiants han de dissuadir la resta de companys amb els seus vídeos.

El director general de Salut Pública també ha explicat que, en futures revisions de la normativa, es podrien declarar les platges i els paratges naturals com a zones lliures de fum, tot i que ha matisat que seria una decisió de cada municipi i que en cap cas "seria obligatòria".

També et pot interessar

stats