Sanitat redueix els terminis en la vacunació de contagiats a la meitat de temps

El temps que transcorre per a vacunar a persones contagiades s’ha reduït de huit a quatre setmanes, amb la qual cosa s’agilitza la cobertura amb pauta completa

Imatge d'arxiu d'una dona al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Imatge d'arxiu d'una dona al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat aquest dilluns que s’ha reduït de huit a quatre setmanes el termini que ha de transcórrer per a vacunar les persones de 65 anys o menys que s'han contagiat de coronavirus i que ja han superat la malaltia. 

També s’ha vist reduït de huit a quatre setmanes el temps que han d'esperar aquelles persones que, després de rebre la primera dosi de la vacuna, es van infectar de coronavirus. Així, podran rebre la segona dosi quatre setmanes després des de l'inici de símptomes o del diagnòstic de la malaltia. 

Sense retard la pauta de vacunació dels majors de 65 anys

Tal com s'especifica en l'estratègia estatal de vacunació, els majors de 65 anys no han vist retardada la seua pauta de vacunació per la infecció per Covid-19 i no es veuen afectats pel canvi.   

D'aquesta manera s'acurta el període actual d'espera, la qual cosa permetrà continuar avançant amb major agilitat en l'objectiu d'estendre en el menor temps possible la cobertura amb pauta completa, que és la que garanteix una millor protecció, en general, enfront de la malaltia i, en particular, enfront de les noves variants de la malaltia.

També et pot interessar

stats