Sanitat recomana no viatjar a les zones de risc per a contindre'n l'expansió a Espanya

Illa aconsella a la ciutadania que estiga en aquests territoris que seguisca les directrius de les autoritats locals.

VÍDEO | Sanitat recomana no viatjar a les zones de risc per a contindre\'n l\'expansió a Espanya

El Ministeri de Sanitat aconsella a la ciutadania espanyola que no viatge a les zones de risc més afectades pel coronavirus, que ha ampliat a la Xina, Corea del Sud, el Japó, Singapur, l’Iran i quatre regions del nord d’Itàlia. 

Així ho ha explicat el ministre Salvador Illa en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d’urgència, en què han participat els consellers de totes les comunitats autònomes, per acordar noves mesures preventives contra el Covid-19 davant de la detecció de tres nous casos a Espanya en les últimes hores. Així, ha matisat que viatjar als territoris de risc no està prohibit, encara que aconsella no anar-hi en cas que no siga imprescindible. 

Quant als espanyols i espanyoles que estan en les zones de risc, el Ministeri aconsella que simplement atenguen les recomanacions de les autoritats sanitàries. 

Tots importats

Sobre els tres nous casos, dos a Tenerife i un a Barcelona, el ministre ha incidit que aquests són importats i fins ara no hi ha transmissió comunitària acreditada al país. “Fins ara estem en una fase de contenció”, ha afegit. 

D’altra banda, en el Consell Interterritorial han acordat ampliar la definició de cas, de manera que totes aquelles persones que estiguen ingressades a l’hospital i presenten afeccions respiratòries d’origen desconegut seran sotmeses a les proves del Covid-19. A més, s’ha decidit reforçar les mesures relacionades amb la detecció precoç i les mesures d’informació en ports i aeroports. 

Davant de l’alarma social generada, Illa ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha incidit que les mascaretes i altres productes sanitaris estaran disponibles als espais on són necessaris. “No cal la mascareta per a anar pel carrer. No hem de caure en l’alarmisme”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats