Sanitat recomana que el València Basket i el València CF juguen a porta tancada els pròxims partits

El ministeri assegura que la decisió és congruent amb les mesures que han dictaminat les autoritats dels països en risc.

El jugador taronja, Jordan Loyd, en un moment del xoc contra l'Olimpia de Milà
El jugador taronja, Jordan Loyd, en un moment del xoc contra l'Olimpia de Milà / @valenciabasket.

Els partits del València CF contra l’Atalanta el 10 de març i del València Basket contra l’Olimpia Milà el 5 de març es podrien jugar a porta tancada per evitar possibles contagis pel Covid-19.

Així ho ha recomanat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després d’acordar amb les comunitats autònomes i el Consell Superior d’Esports que els esdeveniments esportius en què s’espere una alta presència d’aficionats que provinguen de zones de risc es puguen celebrar però sense assistència del públic. Aquestes zones de risc són quatre regions d'Itàlia, l'Iran, Singapur i la Xina.

Davant de la recomanació, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat que s’adopta com una orde cap als clubs esportius.

El ministre ha assegurat que aquesta decisió és “congruent” amb les mesures que han dictaminat les autoritats dels països on més s’ha estés el coronavirus i en la línia de la recomanació de no viatjar a aquestes zones.

D’altra banda, Illa ha anunciat també que se suspendran tots aquells congresos, seminaris o cursos que impliquen els professionals sanitaris. “Necessitem que els metges i infermers estiguen en les perfectes condicions en les pròximes setmanes”, ha manifestat.

Sanitat ha actualitzat les dades d’afectats a Espanya i ha confirmat 151 casos de coronavirus. Set estan en l'UCI, que són els casos "més greus", i 13 són professionals sanitaris d’Andalusia, el País Basc i Comunitat de Madrid, als quals se'ls està aplicant un protocol específic.

En aquest sentit s'ha pronunciat en el '20 h NTC' d'À Punt Mèdia, la secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV, Rosa Atiénzar, qui ha assegurat que tot i que no és una malaltia greu, cal seguir les recomanacions del Ministeri per a garantir l'assistència dels serveis sanitaris.

Sobre la gran alarma causada pel coronavirus dins del sistema sanitari, Atiénzar ha dit que s'està veient pressionat per la gran demanda d'assistència que està sol·licitant la població.

També et pot interessar

stats