Sanitat recomana i prioritza la vacunació en dones lactants i embarassades

L’objectiu és que estiguen immunitzades a finals del segon trimestre, període de l’embaràs en què el risc de complicacions augmenta

imatge d'arxiu d'una dona embarassada
Imatge d'arxiu d'una dona embarassada / Shutterstock

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dins de la campanya de vacunació contra la Covid-19, està prioritzant les dones embarassades amb l'objectiu que arriben completament immunitzades a partir de finals del segon trimestre, període de l'embaràs en què hi ha més risc de complicacions si es contrau la infecció.

La recomanació de vacunar-se contra la Covid 19 s'estén també a les dones que estan en període de lactància o planifiquen quedar-se embarassades.

En aquest sentit, la comissió de salut pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va acordar dimarts passat recomanar la vacunació de les dones gestants en qualsevol trimestre de l'embaràs, ja que la vacuna contra la Covid-19 redueix el risc de complicacions tant per a la mare com per al nadó.

La vacuna, segons l'evidència disponible fins ara, evita possibles complicacions, especialment si existeixen factors de major risc com poden ser l'obesitat, la hipertensió arterial, la diabetis o la preeclàmpsia.

Les vacunes per a la vacunació de les gestants, independentment de l'edat, són les d’ARNm (Pfizer o Moderna). A més, és important que les persones del voltant de l'embarassada també tinguen la pauta completa i que es continuen mantenint les mesures de prevenció. 

També et pot interessar

stats