Sanitat recomana no administrar Nolotil a turistes després de reaccions adverses

Una desena de turistes britànics haurien mort per ingerir medicaments amb metamizol, segons mitjans del Regne Unit.

Algunes de les reaccions adverses són l'agranulocitosi,  un efecte detectat sobretot en persones majors
Algunes de les reaccions adverses són l'agranulocitosi, un efecte detectat sobretot en persones majors / Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) recomana als professionals sanitaris espanyols no utilitzar medicaments que continguen metamizol, més conegut amb el nom comercial de Nolotil, en turistes. La recomanació s’ha comunicat després d'haver-se notificat casos de reaccions adverses greus en pacients britànics i, fins i tot, la mort d’una desena de persones segons publiquen mitjans britànics.

Encara que no hi ha estudis definitius, molts facultatius sospiten que les persones procedents del nord d'Europa i la Gran Bretanya tenen més sensibilitat al metamizol. Per això, Sanitat recomana no receptar als turistes medicaments amb metamizol o, en cas d’haver d’utilitzar-los, sols en teràpies curtes i en dosis molt baixes.

El metamizol és un analgèsic i antipirètic que es comercialitza a Espanya des de fa més de 50 anys i els últims deu anys ha duplicat el seu ús, segons les bases de dades del Sistema Nacional de Salut (SNS). Algunes de les reaccions adverses ja conegudes del Nolotil són l'agranulocitosi, un efecte detectat sobretot en persones majors i que tinguen el sistema immunològic deprimit.

També et pot interessar

stats