Sanitat recluta sanitaris jubilats voluntaris per a tasques de suport o la vacunació massiva

La Generalitat assegura que “el sistema té capacitat per administrar de forma àgil les vacunes”, però cal preparar-se si es reben més dosis.

Un sanitari injecta la vacuna contra la Covid-19 a una jove
Un sanitari injecta la vacuna contra la Covid-19 a una jove / Marta Pérez (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha obert un procediment perquè es puguen inscriure metges, infermers, odontòlegs, podòlegs o veterinaris jubilats que voluntàriament vulguen col·laborar en les tasques de suport a l’atenció sanitària o en la campanya de vacunació contra la Covid-19. La Generalitat ha obert aquesta borsa en previsió de l’augment de la pressió hospitalària les pròximes setmanes per l’incessant augment de contagis.

En aquest sentit, des de Sanitat Universal apuntaven que “el control de l’evolució de la pandèmia per part dels sistemes de salut pot exigir un reforç de les plantilles de professionals”.

Els sanitaris jubilats ajudarien, a més, en la campanya de vacunació. “El sistema valencià de salut té capacitat per a administrar de forma àgil les vacunes que rep la Comunitat Valenciana, però si les farmacèutiques pogueren aportar una quantitat important de dosis en un temps relativament curs, la campanya de vacunació es podria reforçar amb aquest personal voluntari”, explicaven des de Sanitat Universal.

Els sanitaris interessats, que han de ser menors de 70 anys, poden inscriure’s en aquesta borsa a través del web de la Conselleria de Sanitat. Els candidats poden escollir també el àrea sanitària en la qual volen col·laborar i la documentació acreditativa l’hauran de presentar quan l’administració els ho requerisca. No hi ha data de tancament d’aquesta borsa, “la inscripció romandrà oberta fins a un altre avís”, puntualitzaven des de Sanitat Universal.

L’apertura de procediments com aquests, de reclutament de personal voluntari jubilat, ja es contemplava en la primera declaració de l’estat d’alarma. Després es va incloure en el decret per a previndre i contindre la crisi sanitària aprovat al juny.

També et pot interessar

stats