Sanitat rebrà 5.000 vacunes contra la pigota dels micos a finals de juny

El Ministeri elaborarà dos informes setmanals amb actualització dels casos reportats a l’Institut Carlos III, com ja fa amb la covid

Una sanitària sosté una vacuna contra la pigota
Una sanitària sosté una vacuna contra la pigota / Dado Ruvic (Reuters)

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències ha adquirit 110.000 dosis de la vacuna contra la pigota dels micos, en aquest cas amb el nom comercial de Guineos, que estaran a disposició dels estats membres de la Unió Europea. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que Espanya rebrà com a mínim un 10% de les dosis. 

De fet, abans que acabe el mes de juny, l’Estat haurà rebut les 5.000 primeres dosis, que es repartiran entre les comunitats autònomes seguint el protocol aprovat per la Comissió de Salut Pública, a instàncies de la Ponència de Vacunes. “Actualment ja s'han distribuït 200 dosis”, ha recordat Darias. La ministra ha indicat que, segons aquest protocol, “la injecció es posa postexposició i en persones de contacte estret que siguen immunodeprimides o amb VIH, personal mèdic que no portara un EPI apropiat i personal de laboratori”.

A més, el Ministeri elaborarà dos informes setmanals amb els casos reportats per les comunitats a l’Institut Carlos III, que es publicaran els dimarts i els divendres, com ja fan amb els casos de covid. Actualment a Espanya s’han confirmat 323 casos.

També et pot interessar

stats