Sanitat reafirma l'aposta per la vacunació contra l'herpes zòster: "És el millor tractament preventiu"

La campanya, per als nascuts el 1943 i el 1958, començarà l'1 d'abril

Doble campanya de vacunació contra la grip i la covid-19
La campanya de vacunació contra l'herpes zòster començarà l'1 d'abril / Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha reafirmat l'aposta per la vacunació contra el virus herpes zòster, que començarà a partir de l'1 d'abril i s'administrarà de manera voluntària a persones que compleixen 65 i 80 anys durant 2023 (nascuts el 1943 i el 1958) sense factors de risc.

Així ho ha indicat aquest dimarts el conseller durant la visita a la nova seu del SESCV (Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana), situada en l'antic edifici de laboratoris i investigació del Complex Sanitari Campanar-Ernest Lluch.

El responsable de Sanitat ha afirmat que, malgrat tindre "molt baixa mortalitat", és un virus "molt incòmode" que, a vegades, causa hospitalitzacions. "A partir dels 80 anys, el grau de discapacitat que pot produir és molt major i, en alguns casos, es dona l'ingrés hospitalari del pacient, especialment per a persones majors entre 60 i 80 anys", ha explicat.

En aquest sentit, ha indicat que "hi ha dues mesures" per a combatre'l: el tractament habitual i el tractament preventiu, la vacuna, i que segons ha apuntat Mínguez, "és el millor sistema".

Així mateix, ha destacat que habitualment aquestes campanyes aconsegueixen xifres d'entre el 40 i el 60 % de població vacunada, a diferència d'altres patologies com la grip o altres tipus d'infeccions respiratòries, que "aconsegueixen percentatges més alts" i ha insistit en la voluntat que es vacune "la màxima població d'aquests dos rangs d'edat".

També et pot interessar

stats