Sanitat qualifica d'infundada la por pel coronavirus a Espanya

El director del Centre d'Alertes Sanitàries, Fernando Simón, fa una crida a la tranquil·litat i a la confiança en el sistema de salut.

VÍDEO | Sanitat qualifica d\'infundada la por pel coronavirus a Espanya

El Ministeri de Sanitat considera que s'ha creat un “temor infundat” a Espanya pel brot de coronavirus i insten a “no caure en falsos alarmismes”.

Són paraules del director del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior a les dues reunions que han mantingut amb les comunitats autònomes i les societats científiques per a organitzar la repatriació dels espanyols que estan a Wuhan i que es durà a terme en les pròximes hores.

Illa i Simón han fet una crida a la tranquil·litat i han demanat que es confie en el sistema de salut espanyol. Han dit també, a propòsit de l'augment de la venda de màscares en les farmàcies, que “ara com ara és una reacció una mica infundada”.

A més, Simón ha subratllat que el fet que l'OMS declare l'alerta sanitària a escala internacional “no té per què implicar altres mesures”, encara que sí que comporta iniciar algunes línies d'investigació.

També et pot interessar

stats