La sanitat pública finançarà un fàrmac que prevé la sida

La mesura es farà efectiva d'ací a unes setmanes, encara que el medicament ja es comercialitza per internet i en centres privats.

El fàrmac no serà finançat per la sanitat pública fins d'ací a unes setmanes
El fàrmac no serà finançat per la sanitat pública fins d'ací a unes setmanes

La sanitat pública cobrirà un medicament que prevé el contagi del VIH. Així ho ha anunciat la secretària del Pla Nacional sobre la Sida, Julia Del Amo, en en el XI Congrés de la Coordinadora Estatal de VIH i sida.

Ara bé, encara calen una sèrie de tràmits perquè aquesta decisió siga efectiva, segons ha puntualitzat Del Amo. En concret, els laboratoris solen tindre dues setmanes per a presentar-hi al·legacions.

No obstant això, aquest fàrmac ja es distribueix, i els pacients amb VIH poden prendre’l pel seu compte. De fet, es pot comprar per internet o en una farmàcia d'un hospital privat.

Ramón Espacio, president de CESIDA, ha valorat positivament el treball realitzat en els últims anys per a aconseguir objectius com el finançament d’aquest medicament, però ha subratllat que "encara queda molt per fer tenint en compte la taxa de quasi 4.000 nous diagnòstics a l'any i amb els objectius de ONU relatius a la sida per a 2020 sense complir".

També et pot interessar