Sanitat proposa mantindre el 65% de les places de la plantilla de reforç per Covid-19

Des dels sindicats es reclama que es mantinga el 100% de la plantilla, amb 9.309 professionals sanitaris

Treballadores sanitàries durant l'Estat d'Alarma
Treballadores sanitàries durant l'estat d'alarma / María José Segovia / AFP7 / Europa Press

La Conselleria de Sanitat ha proposat aquest dilluns mantindre al voltant de 6.000 places de reforç per la Covid-19, el que suposa salvar el 65% dels professionals contractats durant la pandèmia de coronavirus per a reforçar d'urgència el sistema sanitari públic valencià. Segons assenyalen fonts del departament que dirigeix Ana Barceló, s’invertiran 130 milions d'euros fins a final d’any.

En una reunió mantinguda aquest matí entre la taula tècnica i la Conselleria, els sindicats reclamen que es mantinguen la totalitat dels contractes, es a dir, que es mantinguen en nòmina els 9.309 professionals, als quals els finalitza el contracte el 31 de maig. Per la seua banda, Sanitat valora la reunió com a "cordial i positiva".

Segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquesta proposta no suposaria “una reducció de plantilla", sinó "adaptar" els contractes Covid a la nova situació epidemiològica”. D'altra banda, afirma que "es crearan noves places estructurals definitives" en funció de les necessitats assistencials de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, fonts de la Conselleria han explicat que la inversió passarà dels 140 millions ja destinats als 270 milions d’euros a finals de 2021. A més, Sanitat es compromet a completar un mapa de creixement estructural perquè el creixement del sistema siga definitiu i no provisional, amb l’aportació dels sindicats. 

Des del departament que dirigeix Ana Barceló avancen que les prioritats per a la Conselleria són, entre altres, l'atenció primària, la salut mental i les urgències hospitalàries. La renovació de places, per tant, es fa tenint en compte la situació actual de la pandèmia, ja que "la Conselleria continuarà monitorant el permanent estat d'alerta, per si algun canvi de tendència ens obliga a replantejar-nos a l'alça els reforços que es materialitzaran al final d'aquest mes". D'aquestes places, un milió es destinaran a vacunació Covid-19 i la resta, a reforços generals del sistema sanitari.

L'equip de negociació de Sanitat destaca que tant l'administració com els sindicats han coincidit que l'objectiu de la trobada “és defendre i reforçar el sistema sanitari públic". La pròxima reunió de la taula tècnica tindrà lloc aquest pròxim divendres.

També et pot interessar

stats