Sanitat prohibeix a Marina d’Or utilitzar el terme “balneari” per a les seues instal·lacions

La decisió és fruit d’una reclamació per competència enganyosa.

Imatge d'un dels balnearis de Marina d'Or
Imatge d'un dels balnearis de Marina d'Or / Europa Press

Marina d’Or ja no podrà utilitzar un dels seus reclams publicitaris més famosos: ser “el balneari científic d’aigua marina més gran d’Europa”. La Conselleria de Sanitat li ho ha prohibit a través d’una resolució administrativa després d’una reclamació per competència enganyosa.

En declaracions als mitjans, la directora general de Tecnologia i Qualitat, Ana Ávila, ha explicat que aquest reclam “no és real, perquè un balneari el que fa és hidrologia i ells fan hidroteràpia, teràpia amb aigua de mar”. Ávila ha afegit que “simplement és una qüestió de nom. Marina d’Or podrà continuar fent l’activitat que fan actualment, és a dir, recollir aigua de la mar, calfar-la i utilitzar-la amb una finalitat terapèutica”. Respecte d’això, la Conselleria de Sanitat ha demanat que esborre de la seua publicitat el terme balneari, només exclusiu per a aigües mineromedicinals i termals tal com dicta una norma de 2003”.

La mesura que ha pres Sanitat té l’origen en una reclamació de l’Associació Nacional de Balnearis, que agrupa la meitat dels 120 balnearis espanyols amb aigües mineromedicinals d’utilitat pública, una declaració que correspon a la Direcció General de Mines. L’associació entén que Marina d’Or comet un frau, ja que es presenta “com una cosa que no és”, i que genera “confusió” en un sector emergent com el turisme de salut.

Marina d’Or anuncia un recurs

Marina d’Or, per la seua banda, ha emés un comunicat en què assegura que mai s’ha dit que les seues aigües foren medicinals. I defén que el centre treballa amb aigua de mar, i que per això és balneari d’aigua marina. A més anuncien que mantindran un metge especialista en hidrologia que la conselleria no els ha prohibit. La prohibició d’utilitzar el terme balneari afecta 10 establiments més, que es publicitaven com a balnearis i que tampoc en reuneixen les condicions, com Marina d’Or.

L'Associació Nacional de Balnearis, satisfeta amb la resolució

L'Associació Nacional de Balnearis (ANBAL) ha aplaudit la resolució de la conselleria que ha retirat la qualificació de balneari a Marina d'Or i a altres deu centres de la comunitat autònoma que no han acreditat l'ús d'aigües mineromedicinales i termals amb finalitats terapèutiques o preventives per a la salut.

El president d’ANBAL, Miguel Mirones, ha assenyalat que, donada la importància del turisme de salut a Espanya, no volen que es genere confusió ni en l'àmbit sanitari ni entre els consumidors. A més, ha subratllat que, tenint en compte que només les aigües mineromedicinals tenen reconegudes a Espanya les seues propietats terapèutiques sobre la salut, "qualsevol usuari ha de tindre la garantia que, si vol rebre un tractament d'hidrologia, aquest es durà a terme amb aigua mineromedicinal".

També et pot interessar

stats