Sanitat prioritza posar la dosi de record a les persones majors de 60 anys

La Valenciana és la comunitat autònoma de menys població de 60 a 69 anys amb la dosi de reforç, només un 25% té posades les tres dosis

La població entre 60 i 69 anys ha de demanar cita per a vacunar-se als centres de salut / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal vacunarà de la tercera dosi les persones de 60 a 69 anys abans que les majors de 40 anys. L'elevada incidència en aquesta franja d'edat justifica la decisió, ja que les persones que tenen de 60 a 69 anys són considerades població en risc alt a la Comunitat Valenciana.

La "taxa de cobertura en aquesta franja etària al territori valencià és baixa, al voltant del 25%. S'ha d'avançar en vacunació en aquestes edats", segons ha explicat José Antonio Forcada, president de l'Associació Espanyola d'Infermeria i Vacunes.

La ciutadania entre 60 i 69 anys pateix una incidència del coronavirus que supera els 500 casos per 100.000 habitants. En canvi, la taxa d'immunització entre els majors de 70 anys amb les tres dosis és del 82% i tenen menys de la meitat d'incidència del virus. La de les persones majors de 70 anys se situa en 235 casos per 100.000 habitants.

Els motius de la baixa taxa de cobertura de les tres dosis entre les persones en la seixantena, segons el president de l'Associació Espanyola d'Infermeria i Vacunes, són "les llargues cues per a demanar cita als centres de salut. Això tira arrere moltes persones".

La secretària del Sindicat d'Infermeria SATSE, María Luz Gascó, per la seua part, assenyala la mala organització en els centres de salut com a causa de la lentitud en vacunació i es pregunta: "Si els vacunòdroms foren excel·lents, si va ser una mesura per a vacunar de manera ràpida, per què no s'han tornat a aplicar?"

També et pot interessar

stats