Sanitat prepara la vacunació de dues noves varietats de meningitis

Un adolescent valencià de quinze anys ja s’ha contagiat amb un bacteri del tipus Y.

VÍDEO | Sanitat prepara la vacunació de dues noves varietats de meningitis
08 de gener 2020 - 23:51

La Conselleria de Sanitat ha preparat la vacunació de dues noves varietats de meningitis, la Y i la W, per al grup de població situat entre els 13 i els 19 anys. Es tracta de dos serogrups del bacteri agressius, que no presenten els símptomes que permeten identificar a temps la malaltia.

La meningitis meningocòccica és una infecció bacteriana greu de les membranes que envolten el cervell i la medul·la espinal. Pot causar importants danys cerebrals i és mortal en la meitat dels casos no tractats. Hi ha diferents bacteris que causen la malaltia, però n’hi ha alguns especialment virulents i epidèmics com ara els dels serogrups Y i W.

D’aquestes dues varietats ja s’han detectat diversos casos al Regne Unit, Holanda i els Estats Units des de 2015. Fa dues setmanes també es va registrar un cas a la Comunitat Valenciana del bacteri Y en un adolescent de 15 anys.

El responsable de la vacunació a la Conselleria de Sanitat, Pep Lluch, assegura que els adolescents són portadors sans, no obstant això, poden contagiar altres grups que estiguen més exposats a la infecció. Per això, Lluch matisa que encara “estem a temps de protegir la població abans que entren en risc”.

El procés de vacunació ja s’ha iniciat en la població de 12 anys, canviant la vacuna de la meningitis C per una nova que incorpora les variants Y i W. Tot i això, encara queden sense vacunar els grups de xiquets i adolescents des dels 13 fins als 19 anys, que en total són 200.000 persones a la Comunitat Valenciana. La Conselleria ja disposa de les dosis i només cal sol·licitar la vacunació als centres de salut.

També et pot interessar

stats