Sanitat posa en marxa una app per a seguir l'estat de les operacions quirúrgiques

L'aplicació informa els pacients i acompanyants dels canvis de l'estat del procés.

La nova app permet fer el seguiment de l'estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament
La nova app permet fer el seguiment de l'estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament / Europa Press

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública posarà en funcionament al llarg d'aquesta setmana una nova app, MySphera, que permet fer el seguiment de l'estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament i que actualitza la informació "de manera automàtica" a mesura que es desenvolupa el procés quirúrgic.

Alguns hospitals ja tenen instal·lades pantalles d'informació a través de les quals els acompanyants d'un pacient poden conéixer el lloc en el qual es troba: bé en la preparació prèvia, en la mateixa intervenció o en l'àrea de recuperació.

Segons indiquen des de Sanitat, això és "especialment important" per a pacients que són intervinguts quirúrgicament en les àrees de Cirurgia Major Ambulatòria, on no es produeix un ingrés i els acompanyants han d'esperar fins que el pacient es recupere i puga tornar al seu domicili.

Aquest procés de seguiment a través de l'app s'ha implantat en diversos hospitals de la Comunitat Valenciana: La Plana de Vila-real, General de València, Llíria, La Fe, Gandia i Sant Joan. Aquest mes s'oferirà també als usuaris de l'Hospital Provincial de Castelló.

Un procediment simple

En el moment en què es produeix el primer contacte amb cada pacient que serà intervingut, l'hospital li facilita un full informatiu amb un codi privat d'identificació i la indicació de com descarregar l'app. Si el pacient vol, pot entregar el full als seus acompanyants perquè descarreguen l'aplicació i introduïsquen el codi. A partir d'aquest moment, l'app va informant dels canvis de l'estat del procés quirúrgic a mesura que es van produint.

També et pot interessar

stats