Sanitat permetrà retirar els medicaments sense dependre d'un calendari

El nou sistema de recepta electrònica elimina la cancel·lació del tractament en cas de no retirar tres receptes consecutives.

Bodegó de medicines, en una imatge d'arxiu
Bodegó de medicines, en una imatge d'arxiu
31 d'octubre 2019 - 20:40

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha introduït novetats en el sistema de dispensació de medicaments. D'ara en avant es podran retirar medicaments quan es necessiten sense estar pendents del calendari, perquè la recepta ja no tindrà caducitat dins del període de vigència del tractament. A més, el nou sistema de recepta electrònica llevarà la penalització per la cancel·lació del tractament en cas de no retirar més de tres receptes consecutives.

Amb aquestes novetats, Sanitat preveu reduir part de la congestió dels serveis d'atenció primària, ja que els usuaris ja no hauran de demanar cita per a a sol·licitar la reactivació de la recepta.

L'app per a dispositius mòbils de la conselleria de Sanitat recollirà aquesta actualització i permetrà tindre emmagatzemades les receptes i retirar medicaments quan els necessite el pacient. En l'aplicació l'opció "calendari", que recordava la data en la qual s'havia d'acudir a la farmàcia a retirar els medicaments, se substituirà per la de "dispensacions".

També et pot interessar