Sanitat pagarà 60.000 euros per la mort d'un pacient amb isquèmia a l'hospital de la Ribera

El centre hospitalari va descartar un primer ingrés hospitalari i va retardar la intervenció quirúrgica perquè era diumenge.

Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera, a Alzira
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera, a Alzira

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat la Conselleria de Sanitat i una asseguradora a indemnitzar amb 60.000 euros la família d'un pacient de 76 anys que va morir com a conseqüència de no ser ingressat tot i que patia una isquèmia intestinal.

La sentència de la secció segona de la sala contenciosa administrativa, que és ferma, considera la "defectuosa atenció metge-assistencial" que al·legava l'associació El Defensor del Pacient en la denúncia que havia presentat.

Els fets es remunten al novembre del 2013. L'home va ser derivat des del centre de salut amb una oclusió intestinal a l'Hospital de la Ribera per a ser intervingut quirúrgicament. Però el centre hospitalari el va derivar a casa i li va diagnosticar estrenyiment.

L'empitjorament del pacient va motivar el reingrés hospitalari al cap de poques hores. El TAC va confirmar la isquèmia intestinal, però com que era diumenge es va haver d'esperar un dia més perquè els metges valoraren la intervenció. Dilluns l'estat del pacient ja era crític i l'home va morir.

Segons la sentència "en el moment d'acudir per primera vegada a urgències [el pacient] complia suficients criteris clínics per a ser ingressat davant la sospita d'isquèmia intestinal aguda" i considera "recusable la conducta terapèutica posterior a l'efectiu ingrés hospitalari".

També et pot interessar

stats