Sanitat obliga a suspendre les jornades i congressos sanitaris a la Comunitat Valenciana

Remet una circular emplaçant a cancel·lar l'assistència "des d'aquest mateix moment" per a garantir que els professionals estiguen disponibles.

VÍDEO | Sanitat obliga a suspendre les jornades i congressos sanitaris a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal ha remés una circular als organitzadors de jornades i congressos de sanitaris que anaven a celebrar-se pròximament perquè siguen suspesos per a evitar contagis per coronavirus entre els professionals de la sanitat. Així, es vol "garantir que estiguen disponibles per a poder prestar l'atenció necessària que es requerisca en cada situació". 

En aquest context, se suspén la VI reunió anual Ritme20 a València, organitzades per l'Associació del Ritme Cardíac i la secció d'Estimulació Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC). Anava a celebrar-se entre el 4 i el 6 de març al Palau de Congressos de València. 

A València aquest dimecres ja no s'han celebrat les jornades de portes obertes per a futurs residents en l'Hospital General Universitari de València, que ho ha fet públic a través de Twitter. També han informat a través d'aquest canal que les reprendran quan el Ministeri de Sanitat done les directrius. 

També ha sigut cancel·lada la III Jornada d'Esclerosi Múltiple que anava a tindre lloc a l'Espai Cultural Menador de Castelló aquest dijous 5 de març. Organitzada pel Servei de Neurologia de l'Hospital General de Castelló i que enguany duia com a lema "Avancem, esclerosi múltiple en edat pediàtrica", ha informat de l'anul·lació a través de Twitter. 

Se sumen a les anul·lacions el XLII Congrés de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries i la XXIV Reunió d'Infermeria de Medicina Intensiva. L'organitzador, el servei de Medicina Intensiva de l'Hospital La Fe de València, acaba d'informar en el seu lloc web que no les jornades no es faran el 5 i 6 de març, com estava previst. 

Tampoc se celebrarà aquest 26, 27 i 28 de març el XXXVI Congrés Anual de la Societat Valenciana de Pediatria (SVP), que ha decidit ajornar sine die la cita seguint les recomanacions traslladades des de la Conselleria de Sanitat Universitat i el Ministeri de Sanitat. 

També el Col·legi de Metges d'Alacant (COMA) ha anunciat que suspén temporalment i "fins nova orde" totes les activitats presencials que havia previst. 

Infermers de traumatologia ajornen el seu congrés d'abril

L'Associació Espanyola d'Infermeria en Traumatologia i Ortopèdia (Aeeto) ha decidit ajornar a setembre el congrés nacional que tenia previst celebrar l'abril al Palau de Congressos de València per les recomanacions del Consell General d'Infermeria davant l'epidèmia del coronavirus. "Davant la imperant necessitat de garantir la disponibilitat de totes les infermeres i infermers en la seua assistència sanitària habitual prestada en els serveis sanitaris de tota Espanya, el Consell General d'Infermeria desaconsella als seus professionals la participació i assistència a qualsevol esdeveniment o acte que supose una aglomeració de professionals sanitaris", explica el comunicat.

Així mateix, adverteix que "la mera possibilitat que existisca un contagi en un professional que haja assistit a aquests actes i la posterior quarantena de totes les persones que han mantingut contacte amb ella fa imprescindible aquesta mesura, garantint la prevenció i vetlant per la nostra disponibilitat contínua en l'assistència sanitària".

El congrés nacional d'Aeeto se celebrarà finalment entre els dies 9, 10 i 11 de setembre al Palau de Congressos de València.

També et pot interessar

stats