Sanitat negocia horaris i aforaments per a la desescalada en l’esport, els bars, restaurants i locals d’oci

La Conselleria es reuneix aquest dimarts amb representants del sector per a ultimar les mesures que s'implementaran a partir de l’1 de març.

Imatge d'arxiu d'un usuari a un gimnàs
Imatge d'arxiu d'un usuari a un gimnàs / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es reuneix aquest dimarts amb representants dels sectors de l’esport, la restauració i l’oci per a definir com serà la desescalada a partir de l’1 de març, data fins a la qual estan en vigor les mesures restrictives actuals per a frenar la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

La primera de les reunions serà la taula de negociació entre Sanitat i l'àmbit de l'esport, en la qual estaran representades la Conselleria de Cultura i Esport i la de Sanitat, així com l’Associació de Federacions Confedecom, l’Associació de Gestors Esportius Professionals i el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física.

Durant la vesprada se celebrarà una altra taula tècnica en què participaran els sectors de la restauració i de l’oci amb l'assistència de la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; la subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

A la reunió, estan citats el president de la CEV, Salvador Navarro; el president de Cohostur, Manuel Espinar; el president de Fotur, Víctor Pérez, i el president d'Ashocas, Álvaro Amores.

La Generalitat permetrà que els bars i restaurants puguen reobrir les terrasses en horari reduït a partir de l’1 de març

Segons ha pogut saber À Punt, la Generalitat permetrà que els bars i restaurants puguen reobrir les terrasses en horari reduït a partir de l’1 de març, però es mantindrà l’interior dels locals tancat, segons ha pogut saber À Punt. En aquesta taula tècnica s’ha de negociar, però, l’horari de tancament i el nombre de comensals per taula.

La Generalitat proposa que les terrasses estiguen obertes fins a les cinc o les sis de la vesprada, mentre que el sector aposta per allargar l'horari fins a les sis i que puguen seure de quatre a sis persones per taula. Volen que la mesura s'estenga també a pubs i salons de noces i espectacles, sense limitació d’aforament, sempre que es puga mantindre la distància de seguretat. L'empresariat també havia demanat obrir l'interior dels locals al 50% de l'aforament, una mesura que el Consell descarta de moment.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana rebutja l’obertura parcial

Amb tot, la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana ha rebutjat aquest dilluns el que defineix com una obertura parcial, ja que només permetrà alçar la persiana als locals que compten amb terrassa.

Per a la CEOH, aquesta decisió significaria arribar al mes d’abril amb la fallida de més de 8.000 establiments sense terrassa. Així, des de la coordinadora s’aposta per una desescalada que permeta obrir els interiors de forma viable i amb fórmules que garantisquen la seguretat al màxim.

També et pot interessar

stats