Sanitat i els MIR avancen en el diàleg buscant un acord

La conselleria farà una nova proposta abans de divendres després d'acabar sense èxit la reunió d'aquest dimarts.

Imatge d'arxiu del comité de vaga dels MIR, a les portes de la Conselleria de Sanitat
Imatge d'arxiu del comité de vaga dels MIR, a les portes de la Conselleria de Sanitat / @huelgamircv (Twitter)

Després de més de quatre hores de reunió entre la Conselleria de Sanitat Universal i el comité de vaga dels metges interns residents de la Comunitat Valenciana "s'ha avançat en el diàleg però no hem arribat a un acord definitiu". Així ho ha dit Enrique Cuñat, representant dels MIR, a À Punt Notícies a l'eixida de la reunió.

"Són moltes les qüestions i algunes s'han de debatre amb més calma", ha dit Cuñat, qui assenyala que han acordat que la conselleria els farà una proposta abans de divendres.

Entre altres qüestions, han acostat posicions respecte a l'òrgan supervisor, la reducció de guàrdies en situacions de conciliació familiar i el dia lliure addicional després de la guàrdia de diumenge. No obstant això, no han trobat un punt en comú sobre les millores retributives i formatives, un entrebanc pel qual els metges es neguen a desconvocar la vaga.

El comité de vaga MIR tornarà a reunir-se amb l'administració sanitària la pròxima setmana per a debatre la proposta i decidir si desconvoquen una vaga indefinida que dura més de cinquanta dies.

També et pot interessar

stats