Sanitat manté l’alerta per calor en set comarques

Les zones en alerta són l’Alcalatén, els Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Baixa, l’Alt Millars i la Vall de Cofrents-Aiora.

Una dona hidratant-se

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública manté aquest dissabte l’avís sanitari pel nivell taronja en set comarques de la Comunitat Valenciana, segons les previsions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).  

Les zones climatològiques en alerta per calor són les denominades 1 i 7, que corresponen a les comarques de l’Alcalatén, els Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Baixa, l’Alt Millars i la Vall de Cofrents-Aiora.

Aquest divendres es va activar l’alerta taronja meteorològica en 14 comarques per temperatures que podien arribar als 39 graus. Dissabte, l’avís se’n manté només en aquestes set. 

Recomanacions

Davant l’augment de la temperatura, la Conselleria de Sanitat recomana evitar eixir al carrer en les hores del dia en què fa més calor. Així mateix, aconsella portar roba ampla, lleugera i de colors clars, i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

També recomanen abaixar les persianes i els tendals en les façanes que estiguen exposades al sol, i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, aconsellen a la població beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar beure alcohol en excés, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i optar per plats freds, fruites i verdures fresques.

S’investiga un possible cas de mort per colp de calor a Oriola

Una dona de 36 anys va morir aquest divendres a la urbanització Entrenaranjos d'Oriola, al Baix Segura, quan s'estava banyant, i ara s'investiga si va patir un colp de calor.

 

Els efectius sanitaris li van practicar la reanimació cardiopulmonar durant 45 minuts, però no es va poder fer res per salvar-li la vida.

També et pot interessar

stats