Sanitat manté activada l'alerta sanitària per calor en deu comarques valencianes

S’espera que aquest divendres algunes zones de l'interior puguen assolir pics de més de 41 graus.

Sanitat manté activada l\'alerta sanitària per calor en deu comarques valencianes
Sanitat manté activada l'alerta sanitària per calor en deu comarques valencianes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública manté aquest dijous l'alerta sanitària de nivell taronja en deu comarques de la Comunitat Valenciana, per temperatures que podrien superar els 39 graus. Aquest divendres s’espera que algunes zones de l'interior puguen assolir pics de més de 41 graus.

Les comarques en alerta per calor aquest dijous són la Ribera Alta, la Ribera Baixa, els Serrans, la Foia de Bunyol, l'Horta, el Camp del Túria, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida.

L'augment de temperatures ha provocat que s'active el protocol per a advertir la població sobre els riscos. Les indicacions estan dirigides, sobretot, als col·lectius més vulnerables: majors, persones amb malalties cròniques, treballadors exposats a altes temperatures i xiquets.

Davant d’aquesta situació, la Conselleria recomana no exposar-se al sol durant les hores més caloroses del dia, utilitzar roba ampla i protegir-se el cap. També hidratar-se amb freqüència i evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per a protegir la salut en cas de temperatures extremes en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal.

També et pot interessar

stats