Sanitat licita les obres per a demolir l'antic hospital sant Francesc de Borja de Gandia a principi d’any

El substituirà el nou espai sanitari Roís de Corella, que integrarà un nou centre de salut i d'especialitats.

Ll'antic hospital sant Francesc de Borja de Gandia, al passeig de les Germanies
Ll'antic hospital sant Francesc de Borja de Gandia, al passeig de les Germanies

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tret a licitació les obres de demolició de l'antic hospital Sant Francesc de Borja de Gandia. Està previst que les obres comencen a principi de 2019.

En un comunicat, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que l’enderrocament és necessari perquè, segons un estudi tècnic, la infraestructura "no era viable per a la prestació d'assistència sanitària". 

La consellera ha destacat que es crearan unes noves instal·lacions a la zona per a oferir als ciutadans de Gandia els millors recursos sanitaris.

L'antic hospital de Gandia té una superfície construïda de més de 34.000 metres quadrats i ocupa una parcel·la de més de 8.000 metres quadrats. 

Per a dur a terme les obres de demolició, la Conselleria de Sanitat destinarà prop de 2,5 milions d'euros.

Es tracta d'una actuació de gran transcendència per la complexitat del treball en ple nucli urbà i perquè caldrà retirar les milers de tones de runa resultant de l'enderrocament de l'estructura. 

Nou espai sanitari Roís de Corella

En el solar resultant, els veïns de Gandia comptaran amb el nou espai sanitari Roís de Corella, una infraestructura sanitària que englobarà un centre de salut integrat i un nou centre de salut pública. També comptarà amb un aparcament per a ús del personal sanitari, amb una capacitat de 150 places, i amb una zona lliure enjardinada.

El centre de salut integrat (CSI) assistirà la població actualment atesa al centre de salut Gandia-Beniopa i concentrarà els recursos dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benipeixcar. 

Així mateix, albergarà les unitats de suport d'atenció primària que atenen tota la població i la unitat de salut mental de l'hospital Francesc de Borja.

També et pot interessar

stats