Sanitat licita per 70 milions l'edifici d'hospitalització de l'Hospital Clínic de València

La inversió completa els 30 milions ja invertits en diferents en actuacions i que suposen una inversió total de 111,6 milions d'euros

Vista virtual del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic
Vista virtual del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres la licitació de les obres de l'edifici d'hospitalització de l'Hospital Clínic de València de nou plantes per 70 milions d'euros.

Puig ha fet aquest anunci després de mantindre una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, centrada en infraestructures sanitàries i sobre aquest tema ha destacat que en ara per ara s'està treballant en els nous edificis d'hospitalització i consultes.

Així, aquests 70 milions d'euros vindran a completar els 30 milions ja invertits en diferents actuacions i que suposen una inversió total de 111,6 milions d'euros per al Clínic, una infraestrucra fonamental per a València, ha ressaltat.

Sanitat va presentar el mes d'octubre passat el nou edifici d'hospitalització del Clínic, que tindrà nou plantes amb 144 habitacions amb capacitat de desdoblar-se i albergar pacients a immunodeprimits o infecciosos, 23.700 metres quadrats i un termini d'execució de 22 mesos a partir de la licitació de les obres.

Reforç de les infraestructures

Sobre aquest tema, Puig ha recalcat que "tot això es produeix en un marc global de reforç de les infraestructures sanitàries en tota la Comunitat Valenciana". De fet, ha destacat que el capítol d'inversions en els pressupostos 2022 de la Conselleria de Sanitat ascendeix a 435 milions d'euros.

En aquest sentit, ha insistit que la sanitat pública és "una prioritat" per al seu govern i així ha mantingut que "cal aprofitar el que és una lliçó fonamental de la pandèmia: tindre un sistema de salut públic de la millor qualitat possible i la millor atenció possible". Per a això, ha assenyalat que calen unes infraestructures "dignes i d'excel·lència".

Així, ha recordat que durant aquest any s'han licitat obres per valor de 230,3 milions d'euros com per exemple l'Hospital General de Castelló, l' Hospital Marina Baixa, o l'Hospital Sant Joan d'Alacant.

"Una inversió rècord en infraestructures i tecnologia, més del doble que el 2021, 233 milions d'increment i una inversió en sanitat que s'ha multiplicat per 6,5 des que governa el Botànic", ha afegit.

També et pot interessar

stats