Sanitat investiga denúncies de venda il·legal de fàrmacs en línia

Es pot accedir a medicaments sense garanties de qualitat, seguretat i eficàcia o acompanyats d'una informació incorrecta.

Sanitat investiga denúncies de venda il·legal de fàrmacs en línia
Sanitat investiga denúncies de venda il·legal de fàrmacs en línia

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ho ha investigat i realitza actuacions davant diverses denúncies de venda de medicaments a través de llocs web i aplicacions mòbils davant la sospita que no compleixen la legislació vigent.

La venda de fàrmacs a través d'internet o altres procediments a distància preocupa les autoritats sanitàries. Argumenten que un mal ús pot suposar l'accés dels ciutadans a medicaments sense garanties de qualitat, seguretat i eficàcia o acompanyats d'una informació incorrecta.

L’Aemps alerta que recentment han sorgit diversos llocs web i aplicacions mòbils associades a la venda de medicaments, tant subjectes com no subjectes a prescripció mèdica, que poden incomplir amb el que s'estableix en la legislació vigent.

Així mateix, recorda que segons la llei està prohibida la venda per procediments telemàtics de medicaments subjectes a prescripció mèdica. D’altra banda, la venda a través d'internet dels que no necessiten recepta únicament la poden realitzar farmàcies obertes al públic, legalment autoritzades i que figuren en la llista publicada per l'autoritat competent.

Així mateix, la venda ha de ser directa des de la farmàcia, amb intervenció d'un farmacèutic responsable de la dispensació i sense intermediaris. A més, les comandes es realitzaran directament a la farmàcia, a través del lloc web habilitat.

També et pot interessar

stats